Vita huset-mysterium i Shondaland-serie

Efter Bridgerton och Inventing Anna flyttar Shonda Rhimes blicken mot Vita huset. The Residence blir nästa Shondaland-serie hos Netflix.

Bridgerton blev en massiv succé. Inventing Anna har sågats av kritikerna men legat på Netflix topp-tio-lista över mest tittade serier. Nu har streamingjätten beställt ytterligare en serie från producentduon Shonda Rhimes och Betsy Beers och deras gemensamma produktionsbolag Shondaland.

Precis som var fallet med Chris van Dusen och Bridgerton är The Residence skapad av en Shondaland-veteran. Paul Willian Davies har jobbat med Scandal och skapade själv For the People. I den nya serien använder han Kate Andersen Browers bok The Residence: Inside the Private World of the White House som avstamp för en mordmysterium.

Det är inte första gången som Vita huset används som kuliss av Shondaland. Även Shonda Rhimes-skapade Scandal hade scener inne i maktens boning.

Så här lyder synopsis för The Residence: “132 rum. 157 misstänka. En död kropp. En väldigt excentrisk detektiv. En katastrofal statsmiddag. The Residence är en skruvad vem-gjorde-det som utspelar sig på övervåningen, nedervåningen och på bakgården av Vita huset, bland personalen i världens mest kända mansion.”