Finalsäsongen för Billions startar i augusti

Samtidigt som premiärdatumet annonseras så bekräftar Showtime att den sjunde säsongen av Billions blir den sista. Damien Lewis återkommer som Bobby Axelrod i finalsäsongen.

Skådespelaren Dan Soder råkade i mars undslippa att Billions sjunde säsong också blir finalsäsong, men Showtime bekräftade aldrig uppgifterna då. I stället kommer det officiella beskedet samtidigt som datumet för säsongspremiären presenteras. Den 11 augusti är det premiär på Paramount+ i USA för säsong sju. I Sverige är det fortfarande HBO Max som gäller för det finansiella dramat.

“Billions har skickligt utforskat makt, pengar och girighet på ett sätt som inte bara lett till en massiv hit utan också definierat en egen genre tack vare de kreativa hjärnorna hos Brian [Koppelman] och David [Levien]. Finalsäsongen är packad med otroliga, komplexa dialoger och den karaktärsdynamik som fansen har lärt sig älska. Och vi är glada över att utveckla den här hitserien till en global franchise”, säger Chris McCarthy, president och CEO för Showtime/MTV Entertainment Studios och Paramount Media Networks.

McCarthy syftar på att Showtime redan har flera spinoffer i rullning, inklusive Millions och Trillions.

Men först ska den sista säsongen av Billions serveras till tittarna. Det sker med Damien Lewis fanfavorit Bobby Axelrod tillbaka i centrum för det finansiella maktspelet.

Det var i oktober 2021, efter finalen av säsong fem, som Damien Lewis annonserade sin exit från Billions av personliga skäl. Bobby Axelrod var saknad av fansen i säsong sex, men kommer att medverka i sex av finalsäsongens tolv avsnitt.

Synopsis för finalsäsongen lyder: Allianser har vänts upp och ned. Gamla sår utnyttjas i krigsföringen. Lojaliteter testas. Svek av episka proportioner. Fiender blir vänner på sin vakt. Och Bobby Axelrod återvänder, när insatserna växer från Wall Street till världen. 

Maggie Siff och Paul Giamatti har spelat Wendy och Chuck Rhoades från starten och är med hela vägen till finalen.