Dencik och Christie i Top of the Lake

Detaljerna kring säsong två av Top of the Lake börjar klarna. Elisabeth Moss får den här gången sällskap av Gwendoline Christie – och svenske David Dencik.

Stream kunde redan i juli förra året berätta att det blir en andra säsong av det brittisk-australiska kriminaldramat Top of the Lake som nominerades till hela åtta Emmys efter premiären 2013. Elisabeth Moss spelade kriminalpolisen Robin Griffin utredde försvinnandet av en 12-årig gravid flicka på Nya Zeeland.

Nu är Elisabeth Moss och skaparna Jane Campion och Gerard Lee tillbaka för att berätta en ny kriminalhistoria som denna gång utspelar sig i Australien, där kroppen av en okänd asiatisk flicka spolas upp på Sydneys Bondi Beach. Fallet verkar hopplöst ända tills Robin Griffin upptäcker att ”The China Girl” inte dog ensam.

“Jag är så exalterad över att vara tillbaka i Australien och arbeta med Jane för att utforska denna underbara karaktär. Jag ser enormt mycket fram emot att låta publiken se vilken resa vi tar Robin på”, säger Elisabeth Moss i ett uttalande.

Mad Men-skådespelerskan får I Top of the lake 2: China girl sällskap av Gwendoline Christie som fick sitt stora publika genombrott som Brienne of Tarth i Game of Thrones och senast var aktuell i Star Wars: The Force Awakens.

I ensemblen ingår även svenske David Dencik, som har bland annat Lasermannen, De halvt dolda och Tinker Tailor Soldier Spy på sin resumé.

Den första säsongen av Top of the Lake finns på Netflix. Den andra har premiär nästa år på amerikanska Sundance TV och brittiska BBC Two och anländer förhoppningsvis till Netflix någon gång därefter.