Säsong 2-trailer för The Handmaid’s Tale

”Is this what freedom looks like?” frågar sig Offred i den nya officiella trailern för The Handmaid’s Tale. Om en månad fortsätter den mörka berättelsen.

Den första teasern och de första bilderna från den nya säsongen av den Emmy- och Golden Globe-belönade serien landade i januari. Nu närmar sig premiären för säsong 2 med stormsteg och den amerikanska streamingtjänsten Hulu har precis släppt den officiella säsong 2-trailern för The Handmaid’s Tale.

Elisabeth Moss som Offred. Foto: Take Five/Hulu

I säsong 2 av den dystopiska serien fortsätter historien bortom Margaret Atwoods berömda bok. Handlingen kretsar ånyo kring tjänarinnan Offred, spelad av den fantastiska Elisabeth Moss. Offred är gravid och kämpar för att befria sitt framtida barn från Gileads synliga och osynliga bojor. Den andra säsongen är också, om möjligt, ännu mörkare än den första, har Moss förklarat.

Förutom Elisabeth Moss återvänder även Alexis Bledel, Ann Dowd, Joseph Fiennes, Max Minghella, O-T Fagbenie, Samira Wiley och Yvonne Strahovski till det kvinnofientliga och fundamentalistiska Gilead. Ensemblen förstärks dessutom av tunga namn som Marisa Tomei, Bradley Whitford, Cherry Jones och Clea Duvall.

Den första säsongen av The Handmaid’s Tale hade premiär i april förra året och blev genast omtalad. Nästan på dagen ett år senare inleds den andra säsongen, den 25 april på amerikanska Hulu och dagen därpå för svenska tittare på HBO Nordic.

Säsongen inleds med ett dubbelavsnitt. Därefter följer ett nytt avsnitt varje torsdag ända tills alla de 13 nya avsnitten finns samlade på HBO Nordic. Säsong ett av The Handmaid’s Tale finns tillgänglig nu för den som behöver fräscha upp minnet eller vill titta i kapp.