Trailer: Ödesmättat i Westworld säsong 4

Någonting är fel med världen i säsong fyra av Westworld. HBO har nu släppt fullängdstrailern inför premiären av sci fi-dramat senare i juni.

Westworld började som en existentiell western där robot ställdes mot människa, men har av skaparna, makarna Jonah Nolan och Lisa Joy, utvecklats till ett storslaget sci fi-äventyr i flera tidslinjer om den fria viljan och vem som ska äga all den data som styr tillvaron för både robotar och människor. Det målas upp en skrämmande vision av ett samhälle inte särskilt långt in i framtiden som styrs helt och hållet av algoritmer.

Dolores är död, men Evan Rachel Wood består. Den nysläppta trailern inleds med att hon som den nya karaktären Christina återger en berättelse om en kvinna som upplever att det är något fel med världen.

Återvänder gör även övriga skådespelare i bärande roller, inklusive Ed Harris som många befarade hade skrivits ut ur Westworld med upplösningen i säsong tre. Jeffrey Wright, Tessa Thompson, Thandiwe Newton, Luke Hemsworth, Angela Sarafyan och nytillskottet i säsong tre, Aaron Paul, har också saker att göra i trailern.

Bland säsongens gästskådespelare återfinns färska Oscarsvinnaren Arians DeBose.

HBO beskriver säsong fyra av Westworld som “en mörk odyssé om det känslomässiga livet på jorden”. Premiären infaller i USA den 26 juni och därmed dagen därpå på svenska HBO Max.