Trailer: Tegan and Saras High School

Tegan and Sara har varit en musikduo sedan tonåren. En nyinspelad coverlåt hörs i trailern till serien som bygger på tvillingarnas självbiografi High School.

Tvillingsystrarna Tegan och Sara Quin skrev vartannat kapitel i den självbiografiska romanen High School som utkom 2019. Boken har de placerat i händerna på goda vännen Clea DuVall. Veep-skådespelerskan och Happiest Season-regissören DuVall har gjort tv-serie av den kanadensiska tvillingduons tonårsår, då de mötte sina första kärlekar och tog sina första stapplande steg mot den musikkarriär som de fortfarande delar i bandet Tegan and Sara.

Två nykomlingar gestaltar duon i coming of age-serien. Tvillingarna Railey och Seazynn Gilliland upptäcktes på Tik Tok av Tegan och Sara Quin själva. I trailern för High School som precis har släppts möter vi dem naturligtvis till tonerna av Tegan and Saras musik, i det här fallet en nyinspelad cover av Smashing Pumpinks Today.

Tvillingarnas mamma spelas av Cobie Smulders (How I Met Your Mother) och Kyle Bornheimer (Brooklyn Nine-Nine) spelar deras styvfar.

Det är Amazons annonsfinansierade streamingtjänst Freevee (tidigare IMDb TV) som har beställt serien. Den 14 oktober släpper Freevee de fyra första avsnitten av High School som beskrivs som en transcendent historia om att finna sin identitet – en resa som blir ännu mer komplicerad om du har en tvilling vars inre kamp påminner om din egen. Det är också en historia om att acceptera sin sexuella läggning, båda systrarna kom ut som lesbiska redan som tonåringar.