Nya Kunta Kinte-serien till HBO Nordic

Nyinspelningen av Alex Haleys episka berättelse om Kunta Kinte kommer att visas av HBO Nordic. Den 31 maj är det svensk premiär för slavdramat Roots.

Alex Hayleys storsäljande roman från 1976, Roots: The Saga of an American Family, blev banbrytande miniserie året därpå. Seriefinalen av Roots drog 100 miljoner tittare och hör till de program som lockat flest tittare i amerikansk tv-historia. Serien om den amerikanska slavhandelns mörka historia gjorde även stort avtryck i Sverige under namnet Rötter.

Nu ska 1700-talshistorien om Kunta Kinte, som fångas i hemlandet Gambia och säljs som slav i Amerika, berättas för en ny generation. Miniserien har spelats in i Sydafrika med Malachi Kirby i huvudrollen. Regé-Jean Page gör rollen som Chicken George. De två nykomlingarna omges av meriterade skådespelare som Forest Whitaker, Anna Paquin, Jonathan Rhys Meyers, Laurence Fishburne och Anika Noni Rose.

Miniserien har premiär samtidigt på kanalerna History, A&E och Lifetime. Dagen därpå, den 31 maj, dyker Roots upp på HBO Nordic.

https://www.youtube.com/watch?v=0XJFLEHZKfo&feature=youtu.be