HBO Max-serie i Stephen Kings It-universum

En tv-serie adderas till Stephen Kings It-universum. Welcome to Derry är arbetsnamnet på prequelserien som HBO Max har beställt. Om Bill Skarsgård återvänder som Pennywise är oklart.

Filmskaparna bakom succéfilmerna It och It Chapter Two, Andy Muschietti och Barbara Muschietti samt Jason Fuchs (IT Chapter Two), ska gå ännu mer på djupet i den dramaserie som HBO Max beställt. Andy Muschietti kommer även att regissera flera avsnitt, inklusive det första.

Skräckberättelsen It handlar om en grupp vänner i en liten stad i Maine som kämpar mot ett monster som kan byta skepnad, och ofta tar skepnaden av en demonisk clown. Bill Skarsgård fick ett gigantiskt internationellt genombrott som Pennywise och spekulationerna är nu igång huruvida svensken kommer att återvända till den ikoniska rollen.

Tv-serien blir en så kallad prequel, det vill säga handlingen utspelar tidigare än det som händer i filmerna, och ska bidra till att bredda universumet.

“Jag ser fram emot att historien om Derry, Maines mest hemsökta stad, fortsätter. Jag är glad att Andy Muschietti kommer att överse de skrämmande festligheterna, tillsammans med en hjärntrust som inkluderar han syster, Barbara. Röda ballonger överallt!”, säger skräckmästaren själv, Stephen King, i ett uttalande.