Trailer: Grey’s Anatomy säsong 12

En ny promo för Grey’s Anatomy slår an den mer lättsinniga ton som skaparen Shonda Rhimes har utlovat i säsong 12.

Veteranserien om läkarna på det olycksdrabbade sjukhuset i Seattle är nu inne på sin tolfte säsong. Härom dagen firade skådespelare och produktionsteam inspelningen av avsnitt 250. Den 24 september är det premiär igen på ABC och den 14 oktober är serien tillbaka på Kanal 5 och Kanal 5 Play.

Efter ett par ganska mörka och ångestfyllda säsonger och den nattsvarta avslutningen av säsong 11 när – spoiler alert! – McDreamy skrevs ut ur serien, har Shonda Rhimes utlovat en ljusare och mer lättsam och humoristisk säsong. Det har hon visserligen gjort förut också, men alla high fives i trailern tyder på att det kan stämma (så länge inget nytt bakom-kulisserna-drama stör ritningarna). Meredith Grey (Ellen Pompeo) är nu mer än någonsin sjukhusseriens huvudperson, vilket är tydligt även i den nya poster som TVLine var först att visa upp:

Grey's poster

Grey’s Anatomy är loket som drog igång hela Shondaland, det framgångsrika produktionsbolaget som även ligger bakom Scandal och How to Get Away With Murder. Shonda Rhimes är tv-drottningen som ABC tackar högre makter för och som nyligen fick fyra omslag på Entertainment Weekly.

I höst utmanas Grey’s Anatomy av flera nya sjukhusserier. Bland annat Code Black som Kanal 5 kommer att sända direkt efter Grey’s på onsdagar. Läs mer om det här.