Teaser: Jeff Daniels polischef i Rust

Jeff Daniels och Maura Tierney har huvudrollerna i familjedramat Rust. Showtime-serien har nu fått ett premiärdatum och en teaser.

Showtime-serien Rust baseras på Philipp Meyers debutroman American Rust från 2009 som är en berättelse om att önska sig en ljusare framtid samtidigt som man är fångad av det förflutna.

Rust utspelar sig i en liten fiktiv industristad i det så kallade rostbältet i sydvästra Pennsylvania där den amerikanska drömmen blivit tämligen kantstött. I centrum finns den komplicerade och komprometterade polischefen Del Harris, spelad av Jeff Daniels (The Newsroom) som också är en av seriens exekutiva producenter. När sonen till kvinnan Del Harris älskar anklagas för mord måste han bestämma sig för hur långt han är beredd att gå för att skydda pojken och hans mor.

Jeff Daniels som Del Harris.

Maura Tierney (The Affair) spelar hans kärlek Grace Poe. ”Vi är i det här tillsammans”, säger Grace i teasern. Hon försöker bilda en fackförening i konfektionsfabriken där hon jobbar när hennes son Billy (Alex Neustaedter), en före detta high school-stjärna i amerikansk fotboll, blir misstänkt för mord på en före detta polis.

Rust är har premiär den 12 september. Att det är en Showtime-serie innebär numera att de nio avsnitten så småningom bör bli tillgängliga att streama på Paramount+.