Dags för säsong 2 av Into the Badlands

Martial art-serien Into the Badlands är äntligen redo för säsong två. Premiär i dag på AMC och på C More den 28 mars. Säsong ett finns på C More igen från den 21 mars.

Den första säsongen hade premiär i november 2015, så det har tagit sin tid för det amerikanska tv-bolaget AMC (hem för bland annat The Walking Dead) att få fram en ny säsong av kampsportsserien där väst möter öst i en historia full av drama och action. Men fansens belöning är att den andra säsongen är förlängd till tio avsnitt, fyra fler än den första.

Into the Badlands är en berättelse om hämnd som är löst baserad på Resan till Västern, ett klassiskt kinesiskt verk som i Sverige är mer känt under namnet Kung Markatta. Historien utspelar sig i ett feodalsamhälle där lokala baroner och deras lojala clippers (krigare) slåss om makten över mark och opium. Det finns inga skjutvapen i detta alternativa universum, men modern teknologi blandas med väl koreograferade martial art-scener.

Aramis Knight as M.K., Aaron Gassor - Into the Badlands _ Season 2, Gallery - Photo Credit: Carlos Serrao/AMC
Aramis Knight (MK) och Aaron Gassor. Foto: Carlos Serrao/AMC

I säsong två befinner sig både Sunny (Daniel Wu) och MK (Aramis Night) fängslade, men på olika platser. Medan MK tränar för att ta kontroll över sina egna krafter försöker Sunny ta sig tillbaka till Badlands för att hitta sin familj. Läs mer om var de olika karaktärerna befinner sig i säsong två här.

Säsong ett (vår recension här) finns åter att se på C More från den 21 mars. Första avsnittet av säsong två blir tillgängligt på C More den 28 mars.