Martial art-serie landar hos C More

C More har lyckats lägga vantarna på martial art-serien Into the Badlands. Serien, som har premiär på AMC den 15 november, når alltså även en svensk streamingtjänst.

Du kan hitta hundratals serier som kretsar kring seriemördare, poliser och välbetalda advokater, men var i tv-landskapet finns det en serie om kampsport? Den frågan ställde sig duon Alfred Gough och Miles Miller, och då de inte omedelbart kunde besvara frågan satte de i stället igång med att skapa en själva. De två råkade springa in i Django Unchained-producenterna Stacey Sher och Michael Shamberg som händelsevis råkade veta att AMC var ute efter något tempofyllt och annorlunda. Kort därefter föddes Into the Badlands.

Det är en historia som är löst baserad på Resan till Västern, ett klassiskt kinesiskt verk som i Sverige också är känt under namnet Kung Markatta. I tv-serieformat är det mer en berättelse om hämnd, satt i en miljö som på ett smart sätt blandar nytt och gammalt, österländskt med influenser från väst. Daniel Wu har huvudrollen som krigaren Sunny.
“Vi ville skapa en miniserie som helt och hållet skulle kunna fungera som en storskalig film. Vi ville skapa något som skulle ha gjort oss själva avundsjuka. Och det verkar vi ha lyckats med”, säger Alfred Gough.

Premiär blir det alltså den 15 november på AMC och kort därefter på C More Play. Här är en trailer: