Into the Badlands får en andra säsong

Martial art-dramat Into the Badlands, som hade premiär på C More i november, får en andra säsong av AMC. Premiären sker inte förrän 2017 – men då med en längre säsong.

I AMC-serien Into the Badlands existerar inga skjutvapen, däremot blandas modern teknologi med väl koreograferade martial art-scener i en alternativt universum där feodalherrar och deras clippers (krigare) slåss om makten över mark och opium. Historien är löst baserad på Resan till Västern, ett klassiskt kinesiskt verk som i Sverige också är känt under namnet Kung Markatta. Into the Badlands är mer en berättelse om hämnd. Daniel Wu har huvudrollen som krigaren Sunny.

Att serien får en andra säsong kommer inte som någon stor överraskning. AMC har genom åren förnyat varenda serie utom två och Into the Badlands levererade dessutom höga tittarsiffror, enligt AMC de tredje högsta i amerikansk kabelhistoria för en premiärsäsong.

Det dröjer dock innan vi får möta krigarna och baronerna igen. Säsong två kommer att ha premiär först 2017, men kommer å andra sidan att bestå av fler avsnitt, tio jämfört med den första säsongens sex avsnitt.

Den första säsongen av Into the Badlands finns på C More. Vår recension hittar ni här.