Trailer: True Blood-författarens nya serie

DELA

En ny True Blood? Vampyrserien Midnight, Texas är i alla fall sprungen från samma författare. NBC har släppt den officiella trailern för sin nya sommarserie.

Alla minns väl True Blood. Den populära HBO-serien som gav Alexander Skarsgård ett stort genombrott i USA i rollen som vampyrvikingen Eric Northman. True Blood baserades på bokserien Southern Vampire Mysteries, även känd som Sookie Stackhouse-serien, av författaren Charlaine Harris. Samma författare har också skrivit Midnight, Texas-trilogin som den nya NBC-serien bygger på.

Den nya vampyrserien inleds med att François Arnaud (The Borgias) i rollen som Manfred anländer till den lilla staden Midnight i Texas. Manfred är ett medium och hans döda mormor har uppmanat honom att flytta till den mystiska småstaden som blivit en samlingsplats för vampyrer, häxor, yrkesmördare, medium och andra udda figurer. Dylan Bruce (Orphan Black), Parisa Fitz-Henley (Luke Cage) och Arielle Kebbel (The Vampire Diaries) har några av de andra rollerna.

Det första avsnittet är regisserat av dansken Niels Arden Oplev, som också regisserat bland annat Män som hatar kvinnor, den första filmen i Millennium-trilogin, och pilotavsnittet av succéserien Mr Robot.

Midnight, Texas ingår i broadcast-kanalen NBC:s sommarsatsning och har premiär den 25 juli. Oklart om och när serien hamnar på en svensk streamingtjänst, men med tanke på hur de svenska tjänsterna positionerat sig avtalsmässigt så är Viaplay det mest troliga alternativet.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR