Yngre Kirk i Star Trek: Strange New Worlds

Det är dags för Paul Wesley att på allvar kliva in i handlingen som James T Kirk. Den 16 juni är det premiär för säsong två av Star Trek: Strange New Worlds på Skyshowtime.

I Strange New Worlds utforskar Christopher Pike (Anson Mount), Spock (Ethan Peck), och Number One/Una Chin-Riley (Rebecca Romijn) nya världar runt om i galaxen. Deras rymdäventyr i säsong ett utspelade sig i en tidslinje innan James Tiberius Kirk steg ombord på USS Enterprise.

Efter en cameo i säsongsfinalen introduceras Kirk på allvar i säsong två. Paul Wesley, mest känd som Stefan Salvatore i The Vampire Diaries, axlar manteln efter William Shatner som gjorde kapten Kirk ikonisk i originalserien och i de filmer som baserades på den. James T Kirk har också spelats av Chris Pine i två filmer från 2009 och 2013.

Paul Wesleys version är en yngre Kirk, som är löjtnant och ännu inte växt in i rollen som kapten.

Den första bilden på Wesley i karaktär släpptes redan i mars 2022, så alla trekkers har väntat länge på få veta mer om hur den legendariska vänskapen mellan James T Kirk och Spock växte fram.

Till skillnad från Star Trek: Discovery och nyligen avslutade Star Trek: Picard går Strange New Worlds tillbaka mer till Star Trek-rötterna. I stället för att berätta säsongslånga historier bjuder serien på mer episodiska historier, en mer lättsam ton och mer av en retrolook. 

Den andra säsongen består av tio avsnitt och mest hype i förväg är det kring avsnitt sju, som är en crossover med den animerade serien Star Trek: Lower Decks. Avsnittet blandar live action och animerat och USS Enterprise gästas av Tawny Newsome och Jack Quaid i form av deras Lower Decks-karaktärer Beckett Mariner och Bradward Boimler. Båda skymtar förbi i trailern nedan.

Här mer om vad vi kan förvänta oss av säsong två: