Gellar klar för Cruel Intentions-serie

”Everybody loves me and I intend to keep it that way”. Sarah Michelle Gellar bekräftar att hon ska spela Kathryn Merteuil igen med ett klassiskt citat från Cruel Intentions.

Vi har skrivit tidigare om NBC:s planer på att följa upp kultfilmen Cruel Intentions med en tv-serie som utspelar sig 15 år senare. Nu är det klart att producenterna får som de vill: Sarah Michelle Gellar, mest känd från Buffy the Vampire Slayer, kommer att reprisera rollen som den rika, bortskämda och hänsynslösa Kathryn Merteuil. Gellar avslöjade nyheten på Instagram och Twitter genom att posta en bild från förr och nu på sig själv, regissören Roger Kumble och exekutiva producenten Neal H Moritz.

Kathryn Merteuil beskrivs som en mästermanipulatör som döljer sitt rätta jag bakom en charmig, lugn och varm fasad. Hon är gift med en välbärgad man och engagerad i en lokal privatskola när Annette Hargrove Casey (i filmen spelad av Reese Witherspoon) och hennes son Bash Casey dyker upp i hennes liv igen och hela hennes tillvaro skakas om. I tv-piloten försöker Kathryn ta kontrollen över både Valmont International och Bash Casey, sonen till Kathryns nu avlidne styvbror Sebastian Valmont och Annette Hargrove.

Cruel Intentions är ännu bara i pilotstadiet, men skulle projektet gå till serie kommer Sarah Michelle Gellar att ingå i den fasta ensemblen. Sophina Brown spelar Naomi, exfru till Kathryns make Pascal och mor till Cassidy (Samantha Logan). Taylor John Smith från American Crime är klar för rollen som Bash Casey.