Christina Hendricks i brittiska serien Small Town, Big Story

Drumbán är en liten stad med en stor story att berätta. Christina Hendricks och Paddy Considine leder den brittiska serien Small Town, Big Story som precis avslutat inspelningen i Irland.

Small Town, Big Story handlar om Drumbán, en fiktiv liten stad på landsbygden vid gränsen till Irland, och vad som händer när en Hollywoodproduktion drar in i stan och kastar strålkastarljuset på en hemlighet som hållits dold ända sedan kvällen vid millennieskiftet.

Miniserien i sex avsnitt beskrivs som en varm, fyndig och mycket dramatisk komedi. Chris O’Dowd (Moone Boy) har skapat serien och regisserat: “Jag älskar tv och är mest upptagen av berättelser som tar med det anmärkningsvärda till vardagen. Jag hoppas att vi har gjort en vacker serie som publiken kommer att tycka är rolig och som håller folk på kanten av sina stolar … och längre fram.”

Brittiska Sky uppmärksammar att filminspelningen i Irland nu är klar med att släppa de tre första bilderna från serien.

Den första bilden (ovan) föreställer Christina Hendricks (Mad Men) som Wendy Patterson, en framgångsrik tv-producent i Los Angeles som efter 20 år återvänder till hemstaden Drumbán. Tillbaka i det kaotiska mikrokosmos som är Drumbán, den här gången med ett filmteam i släptåg, fångas Wendy mellan sitt förflutna och sin episka produktion.

Paddy Considine (House of the Dragon) spelar Séamus Proctor, den lokala läkaren som är en respekterad pelare i samhället. Han lever ett välordnat liv, eller det är i alla fall vad han tror. Men snart befinner han sig mitt i storm när Hollywoodcirkusen landar i staden och hotar att exponers en hemlighet han burit så länge på.

Den lokala baren The White Ridge är sin egen karaktär. Det typiska irländska puben är en mötesplats för alla knäppisar i Drumbán, inklusive Keith McCurdle (David Wilmot), Barbara the butcher (Michelle Forbes), Matt Magee (Peter McGann), och Shelly McGoldrick (Evanne Kilgallon), som driver baren.

Small Town, Big Story kommer till Sky någon gång i höst. Ännu oklart med distributionen utanför Storbritannien.