Trailer: Sista äventyrsresan för Star Trek: Discovery

Det är ingen tvekan om att finalen närmar sig för Star Trek: Discovery. Hela den nysläppta trailern för säsong fem är ett enda långt farväl.

Den sista resan genom galaxen startar den 4 april på Paramount+ i USA, som köpte tillbaka serien från Netflix inför den fjärde säsongen. Det innebär Skyshowtime i Sverige och förhoppningsvis ett premiärdatum i nära anslutning till det amerikanska.

Trailern för Star Trek: Discoverys femte och sista säsong inleds med att kapten Michael Burnham (Sonequa Martin-Green) säger: “Det har varit en resa som heter duga. Men allting har ett slut”. Sedan fortsätter det i samma stil i en både storslagen och känslomässig avskedstrailer.

I finalsäsongen tar försöken att lösa ett mysterium kapten Burnham och resten av besättningen på U.S.S Discovery på ett episkt äventyr genom galaxen för att finna en gammal kraftkälla vars existens har gömts i århundraden. Men det är också andra som är på jakt och som till varje pris vill komma först.

Förutom Sonequa Martin-Green (Michael Burnham) återvänder Doug Jones (Saru), Anthony Rapp (Paul Stamets), Mary Wiseman (Sylvia Tilly), Wilson Cruz (Dr. Hugh Culber), David Ajala (Cleveland “Book” Booker) och Blu del Barrio (Adira).