Busy Philipps i Tina Feys Girls5eva

Hon hade nästan pensionerat sig från skådespeleriet, men lockas nu tillbaka av Tina Fey. Busy Philipps är klar för en av rollerna i Girls5Eva.

Komediserien Girls5eva är skapad av Meredith Scardino och produceras av radarparet Tina Fey och Robert Carlock (30 Rock, The Unbreakable Kimmy Schmidt).

Handlingen cirkulerar kring en one-hit-wonder-grupp från 1990-talet som plötsligt kommer i ropet igen tack vare en ung rappare som samplat deras gamla hit. Nu har kvinnorna från flickgruppen makar, barn, jobb, lån, åldrande föräldrar och värk i axlarna, men också återupplivade popstjärnedrömmar.

Busy Philipps är mest känd från Cougar Town, men har på senare tid valt att ägna sig mer åt aktivism än skådespeleri. Pratshowen Busy Tonight, som nu är nedlagd, producerades för övrigt av Tina Fey.

Busy Phllipps ska spela Summer, som har en bubblande personlighet, men också är den mest talanglösa medlemmen i den före detta flickgruppen.

Sedan tidigare är det klart att artisten Sara Bareilles och musikalstjärnan Renée Elise Goldsberry (Hamilton) spelar två andra bandmedlemmar. Goldsberrys karaktär heter Wickie och är den glamorösa stjärnan med den stora rösten. Bareilles bidrag heter Dawn, en rastlös själ som driver en familjerestaurang i Queens.

Kat Coiro (Dead to Me) som ska regissera pilotavsnittet är också aktuell med samma uppdrag för den kommande Marvel-serien She-Hulk med Tatiana Maslany i titelrollen.

Det är NBC Universals nya streamingtjänst Peacock som beställt Girls5eva från bolagets trotjänare Tina Fey och Robert Carlock.