Succéskapare tillbaka hos NBC

30 Rock och Parks and Recreation var länge NBC:s kritikerdarlingar. Nu har tv-bolaget beställt nya serier av skaparna bakom två av de bästa komedierna på senare år.

30 Rock av radarparet Tina Fey och Robert Carlock gick sju säsonger på NBC innan den Emmy-belönade serien tackade för sig 2013. Två år senare var det dags att ta adjö även av Mike Schurs Parks and Recreation med Amy Poehler i huvudrollen som Leslie Knope. Serien är i år för första gången uppe för en Emmy.

Sedan dess har NBC misslyckats med sina komedisatsningar. Den bästa nya serien som kanalen producerat, The Unbreakable Kimmy Schmidt, skickades dessutom i väg till Netflix. Ironiskt nog är även den Fey- och Carlock-signerade komedin Emmy-nominerad. Men nu sätter alltså NBC hoppet åter till sina gamla guldkalvar.

A Good Place är arbetsnamnet på Mike Schurs nya projekt som också kommer att kretsa kring en stark och komplicerad kvinna, inte helt olik Leslie Knope. ”Han pitchade nyligen hela den första säsongen och vi älskade det så mycket att vi gav klartecken för att sätta igång produktionen”, säger NBC-bossen Robert Greenblatt i ett uttalande.

Tina Feys och Robert Carlocks nya ännu namnlösa projekt har också en synopsis som påminner om deras gamla hitshow. I detta fall är dock arbetsplatsen placerad på ett kabel-tv-bolag. Fey och Carlock producerar, men serien har skapats av Tracey Wigfield och bygger delvis på hennes eget liv. 32-åringen har tidigare skrivit manus för 30 Rock och The Mindy Project.