Han ska leda den nya GoT-spinoffen

Game of Thrones-spinoffen House of the Dragon har klart med sin första skådespelare. Engelsmannen Paddy Considine ska spela kung Viserys Targaryen.

Det har varit tunt med nyheter från Game of Thrones-lägret ett tag, men nu börjar spinoffen från George RR Martin, Ryan Condal och Miguel Sapchnik att ta form. Först att castas i House of the Dragon är engelsmannen Paddy Considine. Considine är inte särskilt känd i de breda lagren, men har en diger meritlista. I tv-sammanhang har han bland annat synts i Peaky Blinders och The Outsider och han är just nu aktuell på HBO Nordic i The Third Day.

Paddy Considine ska spela Viserys Targaryen som beskrivs som en varm och vänlig man som väljs ut av Westeros mäktiga råd i Harrenhal att efterträda sin farfar kung Jaehaerys Targaryen på tronen. Det visar sig dock att Viserys kanske inte är rätt person för uppdraget.

Det är Colony-skaparen Ryan Condal som har skrivit manuset till pilotavsnittet i prequelserien som bygger på Fire & Blood (Eld & Blod), den första delen av George RR Martins berättelse om huset Targaryen. Pilotavsnittet utspelar sig 300 år före händelserna i Game of Thrones och serien kommer att utforska det ökända Targaryen-inbördeskriget, kallat Dance of Dragons.

Ryan Condal är även showrunner ihop Miguel Sapochnik – Game of Thrones-regissören bakom hyllade avsnitt som Hardhome, Battle of the Bastards och The Winds of Winter. Sapochnik ska till att börja med regissera pilotavsnittet av House of the Dragon.

HBO-bossen Casey Bloys sa tidigare i år att House of the Dragon mest troligt kommer att debutera på HBO någon gång under 2022, men att det är ”för tidigt att vara mer specifik än så”.