Efter Bron – nu gör Rosenfeldt brittisk tv-serie

Efter succén med Bron satsar den brittiska kanalen ITV nu på en egen originalserie skriven av Hans Rosenfeldt. Marcella heter kriminaldramat.

Bron blev en stor framgång och ledde till både en brittisk och amerikansk remake under namnet The Bridge. Nu har seriens skapare, den svenske tv-veteranen Hans Rosenfeldt, fått ett nytt uppdrag från brittiska ITV som vill ha mer scandinavian noir. Det är första gången som Rosenfeldt skapar något exklusivt för den brittiska marknaden.
”Det här måste blir skitbra, faktiskt. Jag känner en enorm press”, säger Rosenfeldt till Aftonbladet.
Hans Rosenfeldt samarbetar med producenten Nicola Larder, som också låg bakom den brittisk-franska remaken The Tunnel.

Marcella handlar om en polis som efter en skilsmässa återvänder till jobbet som mordutredare i London efter en tolv år lång paus med fokus på familjen. Hon får i uppdrag att lösa ett fall med en rad mord som kan kopplas till olösta mord ett decennium tidigare.
“Hans har skapat en intressant central karaktär som drivs av intuition och av att ha blivit avvisad och befinner sig i en personlig kris”, säger Steve November, ITV:s dramachef.

Åtta entimmesavsnitt är planerade. Rosenfeldt har skrivit fem av avsnitten. Inspelningarna startar i höst. Det mörka psykologiska dramat ska sändas under våren 2016.