Gasen i botten för Anthony Mackies Twisted Metal-serie

En snabb skymt av den ikoniska clownen avslutar den första teasern för Anthony Mackies fartfyllda Twisted Metal-serie. Tv-versionen av Playstation-spelet anländer i juli.

Det första Twisted Metal-spelet släpptes redan 1995. 2019 startade snacket om att Sony var intresserat av producera en serie baserad på Playstation-spelet och fyra år senare släpps den första teasern för tv-serien med Anthony Mackie i förarsätet.

Anthony Mackie är mest känd som Sam Wilson aka superhjälten Falcon i Marvel-universumet. I Twisted Metal spelar han John Doe, en smart bilburen outsider som inte minns någonting från sitt förflutna. Han får en en-gång-i-livet-chans till ett bättre liv, men bara om han kan leverera ett mystiskt paket genom det postapokalyptiska ödeland som en gång var USA. Han trycker gasen i botten och på vägen får han hjälp av en avtryckarglad biltjuv när han ställs mot våldsamma marodörer i livsfarliga fordon och andra faror, inklusive en galen clown som kör en allt för välbekant glassbil.

Den galna clownen, känd som Sweet Tooth, är den enda karaktär utöver Mackies huvudkaraktär som introduceras i den första teasern. Will Arnett gör rösten medan Joe Seanoa (wrestling-alter egot Samoa Jone) står för det fysiska utförandet.

Återstår att presentera är bland andra Stephanie Beatriz (Brooklyn Nine-Nine) som den mystiska Quiet och Thomas Haden Church (Divorce) som den psykotiska vägkontrollanten Agent Stone.

Samtliga tio avsnitt av Twisted Metal blir tillgängliga hos den amerikanska streamingtjänsten Peacock den 27 juli. Om och när Skyshowtime kommer att släppa serien blir en senare fråga.