Bekräftat: Black Mirror blir Netflix-serie

Det har ryktats ett tag, men nu är det officiellt. Netflix blir nytt hem för den brittiska kultserien Black Mirror. Charlie Brooker ska producera tolv nya avsnitt för streamingtjänsten.

Stream skrev om ryktena i början av månaden. Då ville ingen bekräfta, men i dag har streamingtjänsten lagt ut ett youtube-klipp (se nedan) som bekräftar att den tredje säsongen av den dystopiska science fiction-serien av Charlie Brooker blir originalserie på Netflix.

Hittills har det bara gjorts sju avsnitt (två säsonger och en julspecial) av Black Mirror, men nu blir det hela tolv nya avsnitt. Inspelningarna av säsong tre inleds i slutet av året, då den brittiska satirikern Charlie Brooker fortsätter sin utforskning av de mörka sidorna av den teknologiska utvecklingen.
”Allt känns mycket spännande. Ett helt gäng nya Black Mirror-avsnitt på den mest lämpliga plattform som vi kan tänka oss. Netflix kopplar ihop oss med en global publik så att vi kan skapa större, starkare och mer internationella historier än tidigare, fast fortfarande med den där Black Mirror-känslan. Jag hoppas bara att ingen av dessa historier blir verklighet”, säger Brooker i ett uttalande.