Källor: Black Mirror blir Netflix-serie

DELA

Black Mirror tas över av Netflix. Om rapporterna stämmer så innebär det nya streamade avsnitt av det brittiska dramat som växt till en kulthit.

Black Mirror är en dystopisk science fiction-serie som utforskar de mörka sidorna av den teknologiska utvecklingen. Serien är skapad av satirikern och författaren Charlie Brooker som
själv beskrivit premissen för Black Mirror så här: ”Varje avsnitt av Black Mirror har nya skådespelare, nya miljöer och till och med en annorlunda verklighet. Men de handlar alla om hur vi lever.” 

Black Mirror visades från början av brittiska Channel 4. De två säsongerna, bestående av tre fristående avsnitt vardera, har även sänts på SVT. Fansen har väntat länge på en fortsättning och nu ser den alltså äntligen ut att bli av – på Netflix. Det är RadioTimes som rapporterar att en överenskommelse har slutits mellan streamingjätten från USA och Brookers brittiska independentbolag. Samarbetat har ännu inte bekräftats av Netflix, men enligt RadioTimes källor skriver Charlie Brooker just nu på nya avsnitt.