Baseboll-rivaler i Jason Batemans nya serie efter Ozark

Jason Bateman ska både regissera och skådespela igen i en Netflixserie. Streamingjätten vann budgivningen om rättigheterna till Esquire-artikeln Daddy Ball som serien ska baseras på.

Jason Bateman Emmy-nominerades ett flertal gånger för Ozark och vann också en Emmy för bästa regi. Nu ska han återigen producera, regissera och spela huvudrollen i en Netflixserie. De åtta avsnitten ska baseras på en text av David Gauvey Herbert som publicerades i Esquire 2021. Titeln Daddy Ball kommer dock mest troligt att bli en annan i tv-bearbetningen.

Esquire-artikeln handlar om två av de värsta fäderna i idrottshistorien. Bobby Sanfilippo och John Reardon, båda med komplicerade semikriminella bakgrunder, tog sommaren 2012 rivaliteten kopplad till sönernas basebollspel alldeles för långt. I anklagelserna ingick förföljelse, hotfulla textmeddelanden, korrupta poliser och maffiakontakter.

Jason Bateman har sedan förut ytterligare ett projekt hos Netflix. Black Rabbit är ett samarbete med skådespelaren Jude Law som de ska producera tillsammans. Bateman ska också, numera sin vana trogen, både skådespela och regissera.