Spielberg ska göra tv-serie av Poltergeist hos Amazon

Steven Spielberg låg bakom den klassiska skräckfilmen Poltergeist. Nu ska hans produktionsbolag skapa en tv-serie som utspelar sig i samma övernaturliga värld som i filmen från 1982.

Steven Spielberg hittade på historien och skrev manuset till Poltergeist som regisserades av Tobe Hooper. Skräckfilmen blev en kassasuccé och fick flera uppföljare. Drygt 40 år efter att originalfilmen gick upp på biodukarna ska samma produktionsbolag, Steven Spielbergs Amblin, producera en tv-serie som rör sig i samma skräckuniversum.

Projektet befinner sig fortfarande i en tidig utvecklingsfas hos Amazon MGM Studios, rapporterar Variety. Några författare är ännu inte inkopplade, men Darryl Frank och Justin Falvey kommer att vara exekutiva producenter för Amblin Televisons räkning.

Poltergeist handlar om familjen Freeling som flyttar in i en ny bostad bara för att upptäcka att det är hemsökt hus. Efter att spöken kidnappat den yngsta dottern Carol Anne så jobbar familjen ihop med en parapsykolog och ett medium för att befria dottern.