Mindy Kalings tonårstid som tv-serie

Mindy Kaling är indisk-amerikanska i den första generationen. Never Have I Ever är inspirerad av komedistjärnans uppväxt men utspelar sig i nutid.

Mindy Kaling slog igenom som Kelly Kapoor i den amerikanska versionen av The Office och skapade sedan själv serien The Mindy Project. Hennes nästa tv-projekt är Netflixserien Never Have I Ever som handlar om en ung tonårstjej med indiska rötter som växer upp i USA. Något som Mindy Kaling själv kan relatera till. Precis som hon kan relatera till nördar.

Foto: Netflix

Mindy Kaling vill som exekutiv producent visa att nördar inte bara är ”stammande kids på ett spektrum” och att alla indiska karaktärer inte är som prinsessan Jasmine.

“Nördar är inte bara de osynliga och tystlåtna typerna. Vi är ambitiösa, vi har ibland frånstötande personligheter, vi vill ha sex och vi har drömmar precis som alla andra ungdomar. Jag har tur som får göra en serie om en indisk nörd som också beter sig illa, eftersom det är något som jag är väl bekant med”, förklarar Mindy Kaling för Variety.

Foto: Netflix

Never Have I Ever handlar om Devi, en högpresterande high school-elev som har kort stubin, vilket ofta försätter henne i besvärlig situationer. Nykomlingen Maitreyi Ramakrishnan valdes för huvudrollen bland 15 000 sökande som anmälde sig när Mindy Kaling efterlyste unga skådespelare via sina sociala medier. Benjamin Norris, Adam Shapiro, Ramona Young, Richa Shukla och Poorna Jagannathan finns också i rollistan.

Mindy Kaling själv nöjer sig med att vara exekutiv producent och manusförfattare. Hon har skapat serien ihop med Lang Fisher (Brooklyn Nine-Nine).

Never Have I Ever har premiär på Netflix den 27 april, vilket avslöjades i denna teaser.