Vänner på väg in i vampyr-societeten

Från en vampyrskola till en annan. Nu finns en första teaser för Vampire Academy från genrens tv-drottning Julie Plec.

Vampire Academy har redan filmatiserats, men ungdomsfilmen från 2014 gick ganska obemärkt förbi. När Richelle Meads böcker nu omvandlats till en tv-serie så har det gjorts av en tv-skapare som byggt hela sin karriär på vampyrberättelser. Julie Plec har precis avslutat en tv-era som inleddes med The Vampire Diaries och följdes av spinofferna The Originals och Legacies.

Den sistnämnda utspelar sig på en skola. Det gör även Vampire Academy som handlar om två unga kvinnor, Lissa och Rose, vars vänskap överskuggar att de kommer från helt olika bakgrunder. De slutför sin utbildning på internatskolan St Vladimirs Academy för att träda in i vampyr-societeten, men något mörkt och farligt lurar utanför skolans murar. Romansviten består av sex böcker, den senaste utkom 2010.

En första teaser har nu släppts under San Diego Comic Con.

Huvudrollerna i Vampire Academy görs av Daniela Nieves (Snowfall) som Lissa Dragomir, Sisi Stringer (Mortal Kombat) som Rose Hathaway, Kieron Moore (Sex Education) som Dimitri Belikov och Andre Dae Kim (Degrassi Next Class) som Christian Ozera,

Vampire Academy består av tio avsnitt och har premiär på streamingtjänsten Peacock den 15 september. Peacock är inte tillgängligt i Sverige, men dess serier blir det när Skyshowtime väntas lanseras senare i år.