Amy Adams och Walmart i ny miniserie

Amy Adams återvänder till tv. Men den här gången till Netflix där hon återförenas med Vice-regissören Adam McKay i miniserien Kings of America.

Amy Adams gjorde sin första tv-huvudroll i den utmärkta HBO-serien Sharp Objects. Nu är den mångfaldigt Oscars-nominerade skådespelerskan redo för ett nytt tv-projekt. Denna gång hos konkurrenten Netflix.

Adam McKay har tidigare regisserat Amy Adams i filmerna Vice och Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby. Nu ska duon samarbeta igen i en miniserie där varuhuskedjan Walmart har en central roll.

I Kings of America berättas historien om tre mäktiga kvinnor vars liv är intrikat sammanflätade med världens största detaljhandelskedja. En arvtagare till Walmart, en ensamvarg till chef som jobbat länge på Walmart som försäljare och en predikant som vågar utmana retailjätten i den största gruppstämningen i USA:s historia.

Det är nuläget oklart vilken av de tre kvinnorna som Amy Adams ska gestalta, men hon kommer precis som var fallet med Sharp Objects både att spela en av huvudrollerna och fungera som en av de exekutiva producenterna för Kings of America. Sannolikt är det dock inte predikanten hon ska spela, om karaktären är baserad på Betty Duke, den svarta kvinna som i spetsen för stämningen när Walmart anklagades för att diskriminera kvinnliga anställda.

Mycket tyder dock på att det är i ett annat sammanhang som Amy Adams först kommer att dyka upp hos streamingjätten. Netflix är nämligen på väg att köpa rättigheterna till The Woman in the Window, Joe Wrights psykologiska filmthriller där Adams har den kvinnliga huvudrollen. Amy Adams har också huvudrollen i Ron Howards Netflixfilm Hillbilly Elegy.

Amy Adams har också ett HBO-projekt ihop med Laura Dern. De två utvecklar tillsammans en serie baserad på Claire Lombardos bästsäljare The Most Fun We Ever Had.

Adam McKay har ännu fler projekt i rockärmen. Förutom att han är exekutiv producent för HBO-succén Succession (startar snart inspelningen av säsong tre) så utvecklar han också en HBO-serie om jakten på ett covid 19-vaccin samt är inblandad i tv-bearbetningen av Oscarsbelönade Parasite. Dessutom har han en dramaserie, Showtime, på gång om basketlaget Los Angeles Lakers och ska så starta inspelningen av filmen Don’t Look Up med Jennifer Lawrence så snart pandemin tillåter.