Gilmore Girls komplett – Sookie tillbaka!

Det var det enda som saknades i Netflix reboot av Gilmore Girls. Men nu är det klart att Sookie också återvänder till Stars Hollow. Melissa McCarthy har själv bekräftat. 

Upphetsningen var stor när det i oktober stod klart att Amy Sherman-Palladino äntligen får chansen att avsluta historien om Lorelai och Rory Gilmore. Den 2 februari inleddes inspelningen och sedan dess har castingnyheterna runnit in i en strid ström. Luke och Emily finns där förstås. Liksom Paris och Lane. Rorys pojkvänner Dean, Jessie och Logan dyker också upp. I princip alla älskade karaktärer återvänder till Stars Hollow (kolla in hela castinglistan här).

En person har dock hela tiden saknats: Melissa McCarthys Sookie St James, pensionatets entusiastiska kock och Lorelais bästa vän. Men nu kan Gilmore Girls-fansen andas ut. Sherman-Palladino och McCarthy har efter många om och men lyckats hitta en lucka i filmstjärnans mycket hektiska schema. Det kommer sannolikt inte att bli något långt besök i Stars Hollow, men Sookie kommer i alla fall att vara en del av rebooten. Melissa McCarthy bekräftade själv nyheten under ett intervju med Ellen DeGeneres.

Lauren Graham, som spelar Lorelai Gilmore, var inte sen att entusiastiskt twittra om nyheten.

Den nya säsongen av Gilmore Girls kommer att bestå av fyra avsnitt på 90 minuter vardera som följer årstiderna under ett kalenderår. Netflix har ännu inte satt något datum för när de fyra minifilmerna blir tillgängliga för publiken.

Som av en händelse har Entertainment Weekly Lauren Graham och Alexis Bledel på omslaget av sitt nya nummer. Läs mer om EW:s Gilmore Girls-reportage här.

Gilmore_girls_EW