Rob Lowe versus John Stamos i höst

Vem är roligast? Två fagra män frontar var sin ny Fox-komedi: Rob Lowe i The Grinder och John Stamos i Grandfathered.

Komedifacket är inte precis fullt av spännande nyheter inför den kommande tv-säsongen. Men de två komedier som skapat mest buzz i höst kommer båda från Fox och har båda två medelålders män i centrum.

Rob Lowe, 51, har en lång och framgångsrik tv- och filmkarriär bakom sig som började redan med Brat Pack-filmerna på 1980-talet. I The Grinder spelar Lowe tv-advokaten Dean Sanderson som bestämmer sig för att återvända till hemstaden och börja jobba på familjens juristfirma trots att han saknar både formell utbildning och riktig praktisk erfarenhet. Fred Savage spelar hans bror och Christina Applegate kommer att göra ett gästinhopp som Deans ex.

The Grinder har premiär på Fox den 29 september. TV6 uppges ha lagt beslag på serien, men något svenskt premiärdatum finns ännu inte. Här är den officiella trailern:

https://www.youtube.com/watch?v=9mybEO-Hb0Y

John Stamos, 52, är förstås mest känd som farbror Jesse från Huset fullt (Full House), den populära sitcom som Netflix just nu gör en reboot av med Stamos som exekutiv producent. I Grandfathered spelas John Stamos ständige ungkarlen Jimmy Martino som plötslig blir varse att den son han inte visste fanns dessutom har en liten dotter. Plötsligt är han alltså farfar. Paget Brewster (Criminal Minds) och Christina Milian (American Pie) finns också på rollistan.

Grandfathered har också premiär på Fox den 29 september. Återstå att se om någon svensk kanal/tjänst tar hit komedin. Här är den officiella trailern:

https://www.youtube.com/watch?v=1V7u8Jdo63A