Alexander Skarsgård i sci fi-serie om mördarrobot med fri vilja

Alexander Skarsgård adderar en sci fi-serie till sin framgångsrika tv-karriär. Han ska leda Murderbot, baserad på Martha Wells bästsäljande bokserie The Murderbot Diaries.

Martha Wells har vunnit både Hugo- och Nebula-priset för sin bokserie The Murderbot Diaries. Nu ska sci fi-berättelsen i fyra delar bearbetas till en tv-serie hos Apple TV+ med Alexander Skarsgård i den ledande rollen.

Den äldste Skarsgård-brodern ska också dela uppgiften som exekutiv producent med de kreativa bröderna Chris och Paul Weitz (Mozart in the Jungle), vilka ska svara både för manus och regi. I bakgrunden som exekutiv producent finns även David S Goyer, som är showrunner Foundation, en annan sci fi-serie hos Apple TV+.

Alexander Skarsgård har byggt en imponerande tv-resumé. Hans mest kända roller är från True Blood och Big Little Lies. Senast gjorde han en minnesvärd insats i Succession, en biroll som han är Emmy-nominerad för.

Murderbot är namnet på en AI-styrd robot som är byggd för att skydda människor, men som hackar sitt eget system och frigör sig.

Science fiction-serien är enligt Apple TV+ en actionfylld berättelse om den självhackande säkerhetsroboten som tycker att mänskliga känslor är förskräckliga men ändå dras till sina sårbara “klienter“. Murderbot måste dölja sin fria vilja och genomföra ett farligt uppdrag när det enda den vill är att bli lämnad i fred för att titta på futuristiska såpor och ta reda på sin plats i universum.