Äktenskap à la Patinkin i komediserie

Scener ur Mandy Patinkins och Kathryn Grodys äktenskap blev virala under pandemin. Showtime ska basera komediserien Seasoned på deras liv tillsammans.

Mandy Patinkin har synts både på Broadways scener och i många tv-serier. Mest känd är han för rollen som Saul Berenson i Homeland, även det hos Showtime. Hans hustru sedan 42 år, Kathryn Grody, är skådespelare och manusförfattare, men var inte lika känd som sin make förrän sonen Gideon började lägga ut innehåll med föräldrarna på Tiktok. Under pandemin växte filmsnuttarna till virala fenomen på sociala medier.

Det är också sonen Gideon Grody-Patinkin som tillsammans med Ewen Wright är krediterad som skapare av komediserien Seasoned som Showtime nu har beställt ett pilotavsnitt av. Inspelningen startar i juli i New York.

Seasoned är inspirerad av det äkta parets liv tillsammans. Enligt synopsis följer serien det tumultartade äktenskapet och livet för det framgångsrika, djupt engagerade, lite galna äkta paret som spelas av Patinkin och Grody.

“Mandy och Kathryn hjälpte mig och miljoner tittare genom pandemin med sina underbart varma, roliga och inspirerade sociala medier-inlägg. Tillsammans är de orädda när de visar glädjen och kaoset i ett äktenskap, åldrande och hur man brottas med kränkningar i vardagen. Vi är glada att välkomna dem tillbaka till Showtime ihop med deras talangfulle son Gideon och hans partner Ewen som bygger ut sina inlägg till en halvtimmeskomedi hos oss”, säger Gary Levine, underhållningschef på Showtime.

Showtime-serier hamnar i Sverige hos Paramount+.

Mandy Patinkin är också aktuell i ett annat tv-projekt. Han har huvudrollen i pilotavsnittet för en Hulu-serie med ett Agatha Christie-liknande upplägg. Arbetsnamnet är Career Opportunities in Murder and Mayhem.