BBC-drama från ett kontrollrum

Iain De Caestecker från Agents of Shield har ett nytt gig. Han får ett chockerande samtal i den nysläppta trailern för BBC-serien The Control Room.

Iain De Caestecker är mest känd från sju säsonger som Leo Fitz i Marvel-serien Agents of Shield. The Control Room utspelar sig i skotten De Caesteckers hemstad Glasgow där han spelar Gabe, som jobbar med att ta emot larmsamtal. I trailern pratar han med en kvinna som verkar avslöja att hon dödat en person, innan hon tycks känna igen hans röst, och hon säger: “Gabe är det du?”

Enligt synopsis handlar The Control Room om en vanlig man som arbetar på larmcentralen för Strathclyde Ambulance Service i Glasgow, Skottland. Gabes värld vänds upp och ner när han tar emot ett desperat liv-och-död-samtal från en kvinna som verkar känna igen honom. Gabe är pressad att ta reda på vem hon är och fattar ett beslut som hotar att få förödande konsekvenser…

Joanna Vanderhem som Sam och Iain De Caestecker som Gabe. Foto: BBC

Förutom Iain De Caestecker medverkar Joanna Vanderham (Dancing on the Edge), Sharon Rooney (My Mad Fat Diary), Daniel Portman (Game of Thrones), Taj Atwal (Line of Duty) och Stuart Bowman (Bodyguard).

Det intensiva brittiska thrillerdramat består av tre avsnitt. Något premiärdatum har ännu inte annonserats.