Kiefer Sutherland i thrillerserien Rabbit Hole

Keifer Sutherland gräver sig djupt ner i konspirationsträsket i sin nya thrillerserie. 24- och Designated Survivor-stjärnan spelar företagsspion i Rabbit Hole som har premiär i mars.

Kiefer Sutherland gjorde tio säsonger som agenten Jack Bauer i 24 och tre säsonger som politikern Tom Kirkman i Designated Survivor. Nu ger sig Sutherland in i en ny värld av konspirationer.

Inget är som det synes vara i Rabbit Hole. Keifer Sutherlands karaktär John Weir leder en privat spionverksamhet. Allt är på väg att gå åt skogen när Weir blir efterlyst för mord på en tjänsteman på näringsdepartementet (Rob Yang). Den tillfälliga förbindelsen natten innan med advokaten Hailee (Meta Golding) kanske inte var så slumpmässig som John Weir trodde, utan visar sig vara mycket mer än så när de två kastas in i en konspiration som involverar dunkla, ondsinta krafter som vill kontrollera befolkningen.

I konceptet ingår att medvetet lura tv-tittarna genom att omforma verklighetens ramar i varje avsnitt. Skaparna John Requa och Glenn Ficarra har också gömt så kallade påskägg längs hela berättelsen. Rabbit Hole handlar “om en man vars liv är byggt på en lögn, som ljuger för sitt levebröd, som kastas in i den här konflikten när han sätts dit för mordet på en regeringstjänsteman – eller något helt annat. Det handlar om manipulation, desinformation, om att ifrågasätta sin egen verklighet”, säger Ficarra till Entertainment Weekly som också har de första bilderna från konspirationsthrillern.

Rabbit Hole kommer till Paramount+ i USA i mars. Det bör betyda Skyshowtime i Sverige. När återstår att se.

Kiefer Sutherland som John Weir och Meta Golding som Hailey Winton i Rabbit Hole. Foto: Marni Grossman/Paramount+
Rob Yang som Edward Homm i Rabbit Hole. Foto: Marni Grossman/Paramount+
Charles Dance som Ben Wilson i Rabbit Hole. Foto: Marni Grossman/Paramount+