5/5 premiärdatum för Girls5eva

”Famous 5eva!” Så naturligtvis återvänder Girls5eva den 5:e dagen i den 5:e månaden. Premiärdatumet för säsong två avslöjas i en första sneak peek.

Artisten Sara Bareilles (Waitress), musikalstjärnan Renée Elise Goldsberry (Hamilton), skådespelerskan Busy Philipps (Cougar Town) och komikern Paula Pell (SNL) spelar Dawn, Wickie, Summer och Gloria, vars 90-talsgrupp Girls5eva plötsligt blir i ropet igen tack vare en ung rappare som samplat deras gamla hit Famous 5eva. Kvinnorna, som nu nått medelåldern och har makar, barn, jobb, lån och annat att ta hänsyn till, bestämmer sig ändå för att ge gruppen en andra chans. Och den här gången tar de saken i egna händer.

Från säsong två. Foto: Heidi Gutman/Peacock)

Bakslagen har varit många, men den första säsongen avslutades i alla fall med en liten seger för Girls5eva. Streamingtjänsten Peacock har nu släppt en första sneak peek för säsong två, som passande nog har premiär den 5 maj (5/5).

Komediserien är skapad av The Unbreakable Kimmy Schmidt-författaren Meredith Scardino. Hon är fostrad av och har producenthjälp av radarparet Tina Fey och Robert Carlock (30 Rock, Kimmy Schmidt), vilket märks eftersom skämten smattrar fram i högt tempo. Tina Feys make, kompositören Jeff Richmond, står för musiken. Det märks på de katchiga refrängerna.

Hittills har inte Girls5eva varit tillgänglig för streaming i Sverige, men det bör det bli ändring på när Skyshowtime lanseras senare i år, där Peacock-serier kommer att ingå i biblioteket.