Geena Davis i mor- och son-drama

Geena Davis är på väg tillbaka till tv-skärmarna. Hon är klar för pilotavsnttet i ett ännu titellöst drama om en advokatmor och detektivson.

Hon slog igenom med dunder och brak i Thelma och Louise. Numera är Oscarvinnaren lika känd för sin organisation The Geena Davis Institute on Gender in Media som sina skådespelarinsatser. Senast syntes i hon säsong tre av Netflixserien Glow (bilden ovan).

Nu är Geena Davis klar för den ena huvudrollen i pilotavsnittet för ett ännu titellöst advokatdrama om en mor och en son som är mycket olika, men som försöker jobba ihop efter att moderns andra äktenskap upplösts på ett mystiskt sätt.

Så här beskrivs Joan, karaktären som Geena Davis ska spela: Hon är en supervass advokat som byggt sin egen karriär efter att ha tagit sig igenom juristutbildningen för att kunna försörja de tre barnen efter sin förste makes död. Hon är både kontrollerande och mån om ytan, men måste förlita sig på sitt minst pålitliga barn, Todd, när äktenskapet med hennes andra make på ett mystiskt sätt erroderar. Även om Toddd metoder är tveksamma så imponeras hon över sonens förmåga att få fram information. Frågan är hur stor chansning det är att låta Todd, som efter en massa strul förlorat sin licens, arbeta på hennes kontor?

Todd ska spelas av Skyler Astin från Zoe’s Extraordinary Playlist.