Zendaya snart i Euphorias julspecial

DELA

Nästa säsong av Euphoria dröjer, men innan dess kommer två specialavsnitt. Det första, med färska Emmyvinnaren Zendaya i huvudrollen, är en julspecial.

HBO:s ungdomsserie Euphoria har blivit en framgång både bland kritikerna och tittarna. Dramaserien bygger på en israelisk tv-serie med samma namn och handlar om en grupp high school-elever som navigerar kärlek och vänskap i en värld fylld av droger, sex, trauman och sociala medier.

Allra mest beröm har storstjärnan Zendaya fått för rollen som Rue. Under Emmy-galan i september blev 24-åringen den yngsta vinnaren hittills i kategorin bästa kvinnliga huvudroll.

Den andra säsongen har på grund av coronapandemin inte ens börjat att spelas in och även om HBO fortfarande siktar på premiär under nästa år så är det långt tills den nya säsongen kan starta.

Därför blev det en glad överraskning för fansen när Zendaya, som är en superstar på sociala medier med 79 miljoner följare på Instagram och 18 miljoner på Twitter, avslöjade att två specialavsnitt ska överbrygga den långa pausen mellan säsongerna.

Den första specialen anländer till HBO redan den 6 december. Avsnittet är döpt till Trouble Don’t Last Always, en titel som är hämtad från en låt av Timothy Wright, även kallad Godfather of Gospel.

Den korta synopsisen lyder: I efterspelet av att ha blivit lämnad av Jules (Hunter Schafer) på järnvägsstationen och gjort ett återfall, följer det första specialavsnittet Rue när hon firar jul.

Colman Domingo (Fear the Walking Dead), vars karaktär Ali blev en sorts mentor till Rue i säsong ett, medverkar även i specialavsnittet.

De två specialavsnitten har filmats sedan coronautbrottet och under de covid-restriktioner som gäller i Hollywood .