Woodell och Gibson i John Wick-serie

Colin Woodell ska spela huvudrollen i en prequelserie till filmerna om John Wick. Mel Gibson är också klar för Starz tv-spinoff The Continental.

Ian McShane spelar Winston Scott i filmfranchisen. Han är vän till John Wick (Keanu Reeves) och äger hotellet i New York City som nu fått ge namn åt Starz tv-serie. I serien spelas en ung Winston Scott av Colin Woodell, senast i The Flight Attendant, men känd även från The Purge och The Originals.

Året är 1975 när Winston Scott ställs inför en del av sitt förflutna som han trodde han lagt bakom sig. Han beger sig på en dödlig tur genom New Yorks mystiska undre värld i ett uppskakande försök att ta över det ikoniska hotellet, som är del i en hotellkedja som fungerar som neutrala mötesplatser och för världens farligaste mördare.

Mer kontroversiellt är att även Mel Gibson, som på senare år mest förknippad med rasistiska och sexistiska uttalanden, är klar för en roll i The Continental. Han ska spela en ny karaktär i John Wick-universumet, kallad Cormac,

The Contintental är en miniserie i blott tre avsnitt. Något premiärdatum har ännu inte annonserats.