Premiär i juli för nya Veronica Mars

En vuxnare, noir-version av Veronica Mars har det utlovats. Nu vet vi också när vi får återse privatdetektiven. Enligt Kristen Bell blir det i premiär i juli.

”Veronica har alltid varit en superhjälte utan mantel. Och jag tror att hon är exakt vad världen behöver just nu. Tack till alla marshmallows som har fortsatt att hoppas”, skrev Kristen Bell på Instagram när hon annonserade att Veronica Mars får en fortsättning tolv år efter att kultserien las ned. Det är också Kristen Bell som i en intervju med Rachel Ray lite i förbifarten avslöjar att den fjärde säsongen dyker upp på den amerikanska streamingtjänsten Hulu i juli.

Förutom Kristen Bell i titelrollen så återvänder ett gäng familjära ansikten till Neptune. Jason Dohring (Logan Echolls), Percy Daggs III (Wallace Fennel), Francis Capra (Eli ”Weevil” Navarro), Enrico Colantoni (Keith Mars), Ryan Hansen (Dick Casablancas), David Starzyk (Richard Casablancas), Ryan Devlin (Mercer Hayes) och Max Greenfield (Leo D’Amato) kommer alla att reprisera sina roller.

Det tillkommer också nya karaktärer. Dawnn Lewis spelar polischefen Marcia Langdon, Patton Oswalt agerar pizzabud och true crime-fanatiker och Oscarvinnaren J K Simmons gör rollen som ex-fången och fixaren Clyde Prickett. Tyler Alvarez från American Vandal dyker också upp som medlem i ett mc-gäng.

Den fjärde säsongen har lanserats som en miniserie på åtta avsnitt. Ett seriemördarfall går som en röd tråd genom alla avsnitten. Seriemördaren riktar in sig på skollovslediga ungdomar, vilket hotar stadens turistindustri. När ett av offrens familjer hyr in Mars Investigations dras Veronica in i en konflikt där sprickan går mellan de välbeställda i Neptune som gärna ser att de festande ungdomarna försvinner och arbetarklassen som är beroende av allt partajande för att deras affärer ska gå runt.

Streamingtjänsten Hulu, som numera äger rättigheterna till alla Veronica Mars-avsnitt, har inte bekräftat något premiärdatum, men efter Kristen Bells besked vet i alla fall att det blir i juli. Var och när serien dyker upp i Sverige är dock fortfarande oklart.

De tre första säsongerna av Veronica Mars gick på ungdomskanalen The CW under åren 2004–2007. Dessutom gick en kickstarter-finansierad långfilm upp på biograferna 2014.