Star Wars-stjärnan i Agatha Christie-mysterium

Den färska bästsäljande romanen om när deckardrottningen Agatha Christie försvann ska bli tv-serie. Star Wars-stjärnan Daisy Ridley ska fronta The Christie Affair.

Nina de Gramonts roman The Christie Affair utkom så sent som i februari och blev snabbt en bästsäljare. Den amerikanska författaren är den senaste i raden att återberätta den fascinerande historien om hur Agatha Christie och maken Archies värld infiltrerades av en yngre kvinna som lyckades bli en del av makarnas Christies liv. Inledningsvis i bådas, men sedan bara i Archies i form av hans älskarinna.

1926, när makens affär blev offentlig, försvann den då 36-åriga Agatha Christie spårlöst i elva dagar och orsakade ett stort nationellt pådrag. Romanen handlar om varför världens mest kända deckarförfattare försvann under dessa elva dagar. Vad gör en kvinna desperat nog att förstöra en annan kvinnas äktenskap? Hur stor kan hungern vara efter hämnd?

Historien har tidigare också berättats i filmen Mysteriet Agatha från 1979 med Vanessa Redgrave och Dustin Hoffman, men nu görs en första tv-bearbetning baserad på The Christie Affair.

Daisy Ridley är mest känd för att ha spelat Rey i den senaste Star Wars-trilogin (The Force Awakens, The Last Jedi och The Rise of Skywalker). Hon ska både vara med och producera The Christie Affair och själv spela Nan O’Dea, en fiktiv version av den verkliga Nancy Neele, som är berättelsens huvudkaraktär.

“Vi skulle inte kunna bli mer tacksamma för att Daisy ansluter till detta otroliga projekt – både som seriens stjärna och som producentpartner. Daisy är en av de mest fängslande och talangfulla skådespelare som finns i dag och vi ser fram emot att se henne ge liv åt Nina de Gramonts fascinerande Nan O’Dea”, säger Marc Helwig, tv-chef hos Miramax TV, i ett uttalande.

Juliette Towhidi (Calendar Girls, Death Comes to Pemberley) ska svara manusbearbetningen.