Tv-serie om prickskytten i Shooter

USA Network är på offensiven efter succén med Mr Robot. Kanalen har nu beställt konspirationsdramat Shooter med Ryan Phillippe i rollen som prickskytten Bob Lee Swagger.

Tv-serien Shooter bygger på Stephen Hunters bestseller Point of Impact och filmen Shooter från 2007. Huvudpersonen i boken och filmen, Bob Lee Swagger, är en före detta militär prickskytt som ett militärföretag försöker sätta dit för mord. I filmen spelades han av Mark Wahlberg. Wahlberg finns med som exekutiv producent för tv-serien, men rollen som Bob Lee Swagger har tagits över av Ryan Phillippe (Secret and Lies).

I tv-uppföljaren luras Swagger tillbaka från en frivillig exil när han får kännedom om en sammansvärjning för att mörda presidenten. Omar Epps (House) har den andra huvudrollen som Isaac Johnson, Swaggers före detta boss som anlitar honom för ett hemligt uppdrag som får katastrofala följder.

“USA är det perfekta hemmet för Shooter. Stephen Hunters Bob Lee Swagger är en heroisk, ikonisk karaktär och det finns så mycket mer av hans historia att utforska”, säger Amy Powell, president för Paramount Television.

Shooter är den tredje serien på kort tid som fått seriestatus av USA Network. Nyligen gav kanalen även klartecken för thrillerserien Falling Water, om tre personer som drömmer olika delar av samma dröm, och Eyewitness som är en bearbetning av den norska noir-dramat Ögonvittnet.

USA hade förra året stora framgångar med hackardramat Mr Robot och har redan förnyat science fiction-serien Colony som hade premiär så sent som i januari.