Picard-trailer med överraskningar

Star Trek-fansen har mycket att prata om nu. En ny trailer avslöjar att det är fler fan-favoriter med i serien om Picard än Patrick Stewart.

Det har gått mer än 30 år sedan premiären för Star Trek: The Next Generation (1987–1994) som utspelar sig nästan ett århundrade efter originalserien. Ända sedan dess har britten Patrick Stewart förknippats med den ikoniska rollen som kapten Jean-Luc Picard.

Att Patrick Stewart nu återvänder till karaktären i den egna serien Star Trek: Picard har förstås redan höjt temperaturen hos sci fi-fansen. Efter att den första trailern droppats på San Diego Comic Con (SDCC) har förväntningarna hos alla trekkers höjts ännu mer. Den avslöjar nämligen att även Data (Brent Spiner och The Borg (Jonathan Del Acro) finns med i den nya Star Trek-serien. Även Seven of Nine (Jeri Ryan) från Star Trek: Voyager dyker upp i slutet av trailern. Dessutom har seriens showrunner Michael Chabon bekräftat att även Will Riker och Deanna Troi (Jonathan Frakes och Marina Sirtis) kommer att besöka Picard.

Jeri Ryan som Seven of Nine.

Det finns förstås också nykomlingar till det ständigt växande Star Trek-universumet. Isa Briones spelar Dahj som i trailern vädjar om Picards hjälp. Michelle Hurd spelar Raffi, som har någon form av koppling till Picards förflutna och Alison Pills karaktär Dr Agnes Jurati är en forskare som letar efter sin plats i världen. Santiago Cabrera, Harry Treadaway och Evan Evagora finns också med i rollistan. Liksom Picards hund som i serien kallas Number One.

Under SDCC-panelen betonade de ansvariga att Star Trek: Picard inte ska ses som en uppföljare till Star Trek: The Next Generation. Den nya serien är mer långsam och karaktärsdriven, menade producenten Akiva Goldsman. Här är hela SDCC-panelen:

Star Trek: Picard har premiär någon gång i början av 2020 på CBS All Access som också är hem för Star Trek: Discovery (i Sverige på Netflix). Amazon Prime har Picard-rättigheterna utanför USA.