Cheadle och Soderbergh gör serie ihop

Steven Soderbergh och Don Cheadle samarbetar igen. Tillsammans ska de producera en HBO Max-serie om Wall Streets första mörkhyade miljonär.

Filmregissören Steven Soderbergh och skådespelaren Don Cheadle har jobbat ihop många gånger förut. Cheadle har medverkat i flera av Soderberghs filmer, inklusive Out of Sight, Traffic och Ocean’s Eleven. Det är Variety som avslöjar att duon nu är ombord som exekutiva producenter för en HBO Max-serie med arbetsnamnet The Other Hamilton.

Den planerade serien ska berätta den sanna historien om Jeremiah G Hamilton, en immigrant från Haiti som lyckades bli Wall Street-magnat och miljonär redan innan det amerikanska inbördeskriget på 1800-talet. Jeremiah Hamilton byggde sin förmögenhet med hjälp av tveksamma och ofta olagliga metoder. Han kom att bli känd som Prince of Darkness, mörkrets prins, för sitt sätt att lura försäkringsbolag och kapitalisera på andras förluster.

Soderbergh och Cheadle är de stora namnen i sammanhanget, men serien är skapad av manusförfattarna Carlos Foglia (The Lost Symbol), Ashley Nicole Black (A Black Lady Sketch Show) och Keith Josef Adkins (P-Valley). De har byggt sitt manus på boken “Prince of Darkness: The Untold Story of Jeremiah G. Hamilton, Wall Street’s First Black Millionaire” av Shane White.

Huruvida Don Cheadle själv tänkt spela Jeremiah G Hamilton är i nuläget oklart.