Saldaña, kärlek och sorg i From Scratch

Zoë Saldaña har huvudrollen i en serie om kärlek och sorg baserad på en skådespelarkollegas memoarer. From Scratch har premiär den 21 oktober.

Netflix miniserie From Scratch bygger på Tembi Lockes memoarbok “From Scratch: A Memoir of Love, Sicily, and Finding Home” och är producerad av Hello Sunshine sedan Reese Witherspoon valt ut boken för sin bokklubb. För tv-bearbetningen har Tembi Locke, mest känd från Syfy-serien Eureka, tagit hjälp av sin syster och tillsammans har Tembi och Attica Locke skapat en tv-serie om kärlek, förlust, mat och Italien.

“Vi var väldigt klara över att skapa en psykisk distans, om ni så vill, för att bli kreativa historieberättare. Vi visste att karaktärerna var tvungna att göra saker för att berättelsens syfte som kanske inte hände i verkliga livet”, förklarar Tembi Locke för AP.

From Scratch följer början, mitten och slutet av ett förhållande mellan den amerikanska artisten Amy (Zoe Saldaña) och italienska kocken Lino (Eugenio Mastrandrea).

Amy reser till Italien för att studera konst och möter där den tjusiga lokala kocken. Deras första kontakt är intensiv och får Lino att fatta beslutet att följa med Amy till Los Angeles trots att han aldrig tidigare satt sin fot utanför Italien. Det sagoliknande förhållandet hotas när sjukdomen slår till.