Första klippet: Då kommer Ronja Rövardotter till Netflix

Ronja Rövardotter blev hastigt och lustigt en Netflixserie. Nu har streamingjätten släppt ett första klipp med premiärdatum för den första delen av den svenskspråkiga originalserien.

Premiären av Hans Rosenfeldts tv-bearbetning av Astrid Lindgrens litterära klassiker blev försenad när Viaplay fick ekonomiska problem. Netflix räddade serien och har nu satt premiärdatumet för Ronja the Robber’s daughter: Part 1. Del 2 kommer senare under 2024.

Här är det första klippet där premiärdatumet den 28 mars annonseras.

I den nya versionen av Astrid Lindgrens klassiska berättelse så upptäcker Ronja att skogarna runt det medeltida slott där hon växt upp bland ett gäng rövare kan vara en magisk och ibland farlig plats fylld med märkliga varelser. När Ronja möter Birk från ett rivaliserande gäng så markerar det starten på en familjefejd samtidigt som myndigheterna anländer för att en gång för alla få bort rövarna från skogen.

Kerstin Linden och Jack Bergenholtz Henriksson gör huvudrollerna som Ronja Rövardotter och Birk Borkason. Krista Kosonen och Christopher Wagelin spelar Ronjas mamma Lovis och pappa Mattis medan Sverrir Gudnasson ger liv åt Birks pappa Borka. Dessutom finns Johan Ulveson med som den ikoniska Skalle-Per.