Trailer: Se Martin Wallström i Mr Robot

En av de amerikanska sommarserier det snackas om är Mr Robot med svenske Martin Wallström i sin första stora utländska roll. Serien om ett gäng hackare har premiär den 24 juni.

MrRobot

Rami Malek spelar den introverte programmeraren Elliot som arbetar med IT-säkerhet på dagarna och är hackare på natten. Han rekryteras till ett kollektiv av hackare vars mål är att göra livet till ett helvete för de allra rikaste i världen, inklusive Elliots eget företag. Christian Slater gör rollen som högste boss för den digitala underground-rörelsen.

Tv-kanalen USA överraskade i dag med lägga ut hela första avsnittet av den psykologiska thrillern Mr Robot på sin sajt. Dock bara avsedd för amerikanska tittare. Här i Sverige får vi nöja oss med att kolla in trailern.

https://www.youtube.com/watch?v=Ug4fRXGyIak

Martin Wallströms karaktär heter Tyrell Wellick och är enligt tv-kanalens egen presentation också svensk, hur nu det hänger ihop. Wellick är en driven chef med machiavelliska drag på det stora bolag som Elliot jobbar på, och i trailern kan man se dem skaka hand med varandra. Wallström har en diger rollista i bagaget från olika svenska tv- och filmproduktioner. Han har haft roller i bland annat Morden i Sandhamn, Snabba Cash 3 och Drottningoffret.