Trailer: Retrokänsla och bekanta ansikten i That ’90s Show

That ’70s Show var en sitcom som födde stjärnor som Aston Kutcher och Mila Kunis. Nu har Netflix släppt en officiell trailer med stark retrokänsla för spinoff-serien That ’90s Show.

That ’70s Show var en populär sitcom som sändes på kanalen Fox under åren 1998-2006. Serien är också känd som en karriärmässig språngbräda för de då unga skådespelarna Topher Grace, Laura Prepon, Mila Kunis, Ashton Kutcher och Wilmer Valderrama. Samtliga repriserar sina roller i mindre gästspel och skymtar också förbi i den nysläppta trailern för uppföljningsserien.

Anton Kutcher och Mila Kunis i That ’90s Show. Foto: Netflix

I ännu mer framträdande roller syns Kurtwood Smith och Debra Jo Rupp, som spelade föräldrarna Red och Kitty Forman i originalserien. Originalseriens skapare Bonnie och Terry Turner bidrar också till kontinuiteten. De är även de kreativa krafterna bakom That ’90s Show. Dottern Lindsey Turner finns också ombord som manusförfattare och producent. Även en annan av originalförfattarna, Gregg Mettler återvänder, den här gången som showrunner. 

Topher Grace och Laura Prepon i That ’90s Show. Foto: Netflix

I uppföljningsserien som utspelar sig 1995 och därför har titeln That ’90s Show så snurrar berättelsen runt Red och Kittys barnbarn Leia Forman (Callie Haverda), tonårsdotter till Eric och Donna (Topher Grace och Laura Prepon) som kommer för att tillbringa sommaren hos sin farmor och farfar.

Enligt Netflix synopsis längtar Leia efter äventyr … eller åtminstone en bästa vän som inte är hennes far. När hon anländer till den fiktiva förorten Point Place finner hon vad hon letat efter när hon möter den dynamiska och rebelliska Gwen. Med lite hjälp från Gwens vänner – inklusive hennes älskvärde bror Nate, hans smarta laserfokuserade flickvän Nikki, den sarkastiske och insiktsfulle Ozzie och den charmige Jay – inser Leia att det är här äventyren kan ske, precis som var fallet för hennes föräldrar för länge sedan.

Den första säsongens tio avsnitt av That ’90s Show landar hos Netflix den 19 januari.