Inspelningsdags för Persson Giolitos I dina händer

Hennes succéroman Störst av allt blev Netflix första svenska originalserie. I januari startar inspelningen av tv-serien baserad på Malin Persson Giolitos senaste bok I dina händer.

I dina händer gavs ut så sent som i februari i år och är en roman om vad som händer med de barn som samhället inte lyckas fånga upp, om social utsatthet, fattigdom och gängvåld. Handlingen inleds med att en 14-årig pojke ligger med huvudet framstupa på en snöig lekplats. Intill honom står hans bästa vän med en pistol i handen. Vad är det som har hänt? Vem är det som bär ansvaret när ett barn begår ett fruktansvärt brott?

Malin Persson Giolito har själv varit med och skrivit tv-manuset tillsammans med Alex Haridi och Amanda Högberg, med Haridi som huvudförfattare. Anna Zackrisson ska regissera, och Frida Asp och Fatima Varhos ska producera. Samma gäng har tidigare producerat inte bara Störst av allt utan även andra svenska Netflix-serier som Kärlek & Anarki och Den osannolika mördaren.

“Det var ju redan nästan surrealistiskt att Störst av allt blev Sveriges första Netflixserie, men att jag ska få vara med om det två gånger … det är ju faktiskt väldigt speciellt. Jag tror dessutom att den har kapacitet att bli väldigt bra, sa Malin Persson Giolito till Sveriges Radio i november.

Hon fortsätter: Skälet till att jag tycker att det är så kul att Netflix ville göra den här, är för att de storsatsar på den unga publiken. Det behöver inte vara odelat positivt, men vad gäller mina historier så är det faktiskt odelat positivt för det är väldigt mycket historier inte bara om unga utan också för unga”.

Vilka som ska spela de unga pojkarna har Netflix ännu inte annonserat, men det bör bli offentligt inom kort eftersom inspelningen, som sker i Stockholmsområdet, inleds i januari och sedan pågår under hela första halvåret 2023.

I dina händer ska vara färdig att streamas på Netflix någon gång under 2024.